Prima paginăComunicate

Comunicat de presă

Dimensiune text

Ionel Arsene: „Veste bună pentru nemţenii cu credite la bănci: legea insolvenţei persoanelor fizice este pregătită spre a fi trimisă şi votată de Camera Deputaţilor”

„Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a acordat un vot pozitiv pentru raportul de adoptare a proiectului legislativ privind insolvenţa persoanelor fizice. Este o iniţiativă pe care PSD a susţinut-o şi prin intermediul căreia ne dorim să fie instituit un sistem de protecţie a cetăţenilor în faţa crizelor financiare.

Finalizarea dezbaterilor pe proiectul legislativ al insolvenţei persoanelor fizice face ca aceasta să fie pregătită să intre în plenul Camerei Deputaţilor, acolo unde urmează a fi votată. Acest proiect reprezintă o soluţie viabilă pe termen lung pentru toţi românii. Aici nu vorbim numai despre cei care au credite în franci elveţieni sau dolari, care au fost expuşi în ultimele luni fluctuaţiei valutare. Principalii beneficiari sunt toţi cetăţenii, în sensul în care, conform proiectului de lege, de la momentul deschiderii procedurii insolvenţei se suspendă orice procedură de executare silită şi nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută.

Voi susţine acest proiect legislativ în Camera Deputaţilor şi voi vota pentru adoptarea sa, deoarece este o măsură care vine în sprijinul tuturor nemţenilor care au credite la bănci şi care au avut de suferit în urma fluctuaţiei cursului valutar din ultimele luni. Totodată, este important ca locuitorii judeţului Neamţ să nu se simtă ameninţaţi că vor pierde agoniseala de o viaţă din cauza creşterii ratelor bancare, exclusiv ca urmare a fluctuaţiilor de schimb valutar, iar alături de ceilalţi români, să se simtă protejaţi, aşa cum se întâmplă în multe state din Uniunea Europeană”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0