Prima paginăRural

Comuna Bozieni se pregătește de sărbătoare

Dimensiune text

Locuitorii din Bozieni vor serba, în a doua duminică din luna iunie, în premieră, ziua comunei. Pentru buna desfășurare a evenimentului, autoritățile locale au alocat din bugetul local suma de 20.000 de lei.

 

 

„În acest an, organizăm prima ediție a zilei comunei Bozieni. Manifestarea va cuprinde un program artistic, premierea celui mai bun crescător de animale, sărbătorirea unui localnic care împlinește, în acest an, un secol de viață și premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Va fi un prilej pentru fiii satului stabiliți în alte locuri din țară sau în străinătate să revadă locurile copilăriei”, a precizat Doinel Grumezescu (foto), primarul comunei Bozieni.

Muzica va fi asigurată de Grupul folcloric „Gheorghe Jitaru”, format din zece interpreți de muzică populară din toată Moldova, din care unul, Gigi Moroșanu, este originar chiar din satul Băneasa, comuna Bozieni.

Paralel cu organizarea evenimentului, profesoara de istorie Aurelia Arghiropol, fost director al Școlii Băneasa, în vârstă de 70 de ani, lucrează la întregirea monografiei comunei. „Prima monografie a comunei Bozieni am realizat-o în 1989. Schimbările apărute în societatea românească după evenimentele din acel an s-au răsfrânt, cum era și firesc, și asupra comunei Bozieni. Pentru aducerea la zi a informațiilor, consult arhiva primăriei și merg la Piatra Neamț pentru documentări la Arhivele Naționale. Sper ca această lucrare să poată oferi celor interesați principalele repere istorice ale comunei Bozieni”, a spus profesoara Aurelia Arghiropol.

Deși nu dispun de un buget generos, autoritățile locale speră ca evenimentul să devină o tradiție a comunei.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0