HomeRural

Comuna Botești investește în școli 170.000 de lei

Urmele incendiului care a avut loc recent la Școala Gimnazială din satul Botești au fost îndepărate. Autoritățile locale au cheltuit 7.000 de lei pentru ca totul să fie la fel ca înainte.

 

 

„A fost schimbat parchetul integral, înlocuit lambriul pe porțiunea distrusă și sala de clasă a fost văruită. Toată acțiunea a fost realizată cu persoanele care primesc ajutorul social, astfel încât nu a fost nevoie să cheltuim o sumă foarte mare”, explică Georgeta Blaj, primarul comunei Botești.

Actuala conducere a administrației publice a demonstrat că educația se află pe primul loc când vine vorba de fondurile alocate de la bugetul local. Nu doar prin promptitudinea cu care a fost rezolvată igienizarea clasei după incidentul produs, ci și prin suma alocată în acest an din bugetul local pentru unitățile de învățământ din comună. „Anul acesta, bugetul local are cea mai mare sumă alocată vreodată pentru școlile din comună, de 170.000 de lei. Nevoile sunt foarte mari și, cum în ultimii ani nu s-au făcut investiții în școli, suntem nevoiți să recuperăm. Suma de care dispunem, chiar dacă pare mare, este insuficientă. Avem de montat o centrală termică la școala din Barticești. La grădinița din Nisiporești avem, încă, grupuri sociale afară și trebuie să le amenajăm în interior. Atelierele școlare de la Liceul Tehnologic din Nisiporești ar trebui dărâmate, dar nu avem puterea financiară pentru a construi o clădire nouă. Vom încerca, pentru moment, să le modernizăm. În anii următori, avem de gând să ridicăm o clădire nouă, unde elevii să poată dispune de un spațiu generos pentru orele de practică”, a spus primarul comunei Botești.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Silviu 9 ani ago

    Intradevar daca se doreste ca liceul sa fie acreditat de ARACIP definitiv trebuie sa se cheltuiasca cu cap si sa nu se mai inceapa tot cu Barticesti unde de bine de rau, tot s-a investit acolo, ci sa se mai faca odata ordinea prioritatilor si sa se observe ca liceul care aduce si mari rezultate in ultimul timp (locuri fruntase la olimpiade si concursuri nationale) nu are nici sali de clasa suficiente, ca sa nu mai zic de sala de sport si ateliere…Dar cum primarul este de loc din Barticesti, este normal sa tina cu cei de acolo.E frumos asa?