Comuna Bîra intră în carantină, după creșterea numărului cazurilor de infecție COVID-19

HomeSocial

Comuna Bîra intră în carantină, după creșterea numărului cazurilor de infecție COVID-19

Joi, 11 martie, Prefectura Neamț a informat că, în urma ședinței de astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a adoptat o hotărâre prin care solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Bîra, pe perioadă de 14 zile , începând cu data de 12 martie 2021 ora 07:00.

Comuna Bîra a avut joi cea mai ridicată incidență de infecție COVID-19 din județul Neamț – 19 cazuri în ultimele 14 zile la o populație de 2.004 de locuitori, ajungând la o rată a infecțiilor în ultimele 14 zile de 9,48 la mia de locuitori.

Conform hotărârii CJSU Neamț, din 12 martie, timp de două săptămîni, pe teritoriul comunei Bâra va fi strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, a persoanelor vor fi interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Ieşirea persoanelor din locuinţe va fi permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz. În intervalul orar 6:00-22:00, în interiorul zonei menţionate va fi se interzisă circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu mai multe excepţii, arată hotărârea CJSU.

Măsurile complete prevăzute în hotărârea adoptată joi sunt următoarele:

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0