Compania AMF-Bruns sprijină echipa de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă”

HomeEconomie

Compania AMF-Bruns sprijină echipa de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă”

Marți, 7 martie, la sediul companiei AMF-Bruns din Roman au fost puse oficial bazele unei colaborări între reprezentanții AMF-Bruns România și echipa de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă”, deținătoare a numeroase premii la competițiile de profil.

La eveniment au participat, alături de reprezentanții conducerii AMF-Bruns România, membrii echipei de robotică „The Eagles” de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, alături de profesorii coordonatori Constantin Ostafe și Silviu Lariu. Prin semnarea actelor oficiale de parafare a colaborării dintre compania romașcană și romanvodiști, AMF-Bruns va spriji proiectele viitoare ale echipei de robotică „The Eagles”, dar va și sponsoriza echipa cu o sumă în bani. În cadrul evenimentului, elevii au vorbit despre experiențele de la competițiile de robotică, au realizat o demonstrație a funcționării robotului cu care au participat la competiția națională de la finalul săptămânii trecute și au făcut apoi un tur al fabricii AMF-Bruns.

Echipa de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă” a obținut un loc excelent la Competiția Națională de Robotică, care a avut loc în perioada 3-5 martie, la Sala Polivalentă din București. Din cele 172 de echipe înscrise inițial, doar 80 au reușit să ajungă la etapa națională, iar „Vulturii” au terminat competiția pe un meritat loc 21. La etapa regională, echipa „The Eagles” a câștigat și premiul I la secțiunea Creativitate (Control), pentru modul cum sunt folosiți senzorii și software-ul pentru a îmbunătăți funcționalitatea robotului în teren.

„Vă felicit pentru rezultatele foarte bune obținute la competițiile la care ați participat de curând. Acesta este unul dintre motivele pentru care am vrut să ne asociem cu voi și am dorit să facem această sponsorizare, pentru că – fiind și noi o companie de tineri – ne place să sprijinim tinerii. Consider că aveți un foarte mare potențial, iar prin evenimentul pe care îl organizăm astăzi dorim să transmitem și un mesaj. Chiar dacă mediul virtual și inovația ne ajută să evoluăm, activități precum aceasta pe care o faceți voi ar trebui încurajate, datorită interacțiunii interumane. Este foarte important ca tinerii să interacționeze față în față – nu numai în mediul virtual -, așa cum faceți voi când lucrați la acest robot, ceea ce v-a adus rezultatele pe care le aveți. Ne face mare plăcere să putem veni în sprijinul vostru și sperăm ca acest ajutor să vă folosească pe mai departe”, a afirmat, în cadrul evenimentului, Nicolae Lucian Slavnea, directorul general al AMF-Bruns România SRL.

„Anul acesta, ei au aflat ce înseamnă adevărata competiție. Dacă în 2020 și 2021 a fost totul online, ultimul an l-au simțit cu vârf și îndesat, și la regională, și la națională”, a afirmat profesorul Silviu Lariu. „Noi am crezut în acest proiect, proiectul a trecut și el prin pandemie și a fost foarte greu. Copiii aceștia cred că în ceea ce fac și, cu ceva mai multă rigoare, rezultatele vor fi și mai bune. De subliniat că ei au fost încurajați și de membrii fondatori ai echipei din 2018, acum studenți – foștii elevi de la Roman-Vodă i-au sprijinit pe actualii elevi ai colegiului”, a precizat profesorul Constantin Ostafe.

„Dorim să vă mulțumim pentru această oportunitate, este o ocazie specială pentru noi, atât ca echipă, dar și individual, pentru că avem posibilitatea să cunoaștem oameni noi, mai ales oameni care doresc să ne ajute și să ne îndrume către un drum cât mai bun, cu evoluții pe o pantă ascendentă foarte înaltă. Sperăm ca acest parteneriat să ne ajute să aducem rezultate și mai bune pe viitor”, a afirmat Sebastian Amurăriței, membru al echipei de robotică „The Eagles” a Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Evenimentul de marți se înscrie între inițiativele prin care compania AMF-Bruns România dorește să se implice activ în evoluția tinerilor. Încă de la începutul prezenței în Roman, din noiembrie 2021, compania AMF-Bruns a luat parte la proiecte adresate comunității romașcane. Totodată, pe lângă inițiativa de susținere a tinerilor romanvodiști, în această primăvară reprezentanții AMF-Bruns România vor derula proiectul „Start Carieră” alături de elevi ai Colegiului Tehnic „Miron Costin”, care vor participa la activități de mentorat la sediul companiei romașcane.

Despre AMF-Bruns

Compania germană AMF-Bruns, cu centre de producție în întreaga lume, a ales România și municipiul Roman pentru a se extinde, iar din toamna anului 2021 a început producția la noua fabrică de subansamble auto și de sisteme de transport industrial, amplasată pe platforma industrială din zona de nord-vest a orașului, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Complexul fabricii AMF-Bruns de la Roman include un sediu administrativ de circa 800 de metri pătrați și o hală de producție de 4.000 de metri pătrați – cu o linie tehnologică pentru debitare laser, îndoire, sablare, sudură, vopsire și montaj final al pieselor. Prin investiția de la Roman, AMF-Bruns a creat câteva zeci de locuri de muncă. Investiția s-a ridicat la circa 7 milioane de euro, din care jumătate reprezintă un grant pentru ajutor de stat de 50%.

AMF-Bruns produce în fabrica de la Roman atât subansamble, ansambluri sudate pentru mașini care vor fi modificate pentru persoanele cu dizabilități – rampe pentru scaune cu rotile, trepte ajutătoare, scaune pentru șoferi modificate special pentru persoane cu dizabilități, pardoseli speciale cu sisteme de prindere pentru scaune cu rotile -, cât și structuri metalice pentru sisteme de transport industrial mare, conveiere, benzi transportoare, șnecuri, silozuri, buncăre ori elevatoare cu cupe.

Compania AMF-Bruns a luat ființă în Germania în 1958, ca o companie de familie, și are în prezent fabrici în Germania – unde este și sediul central -, în Olanda, Anglia, SUA, Thailanda, precum și birouri de vânzări în mai multe zone de pe glob, precum Dubai, Rusia, Polonia sau SUA. La Roman a fost amenajată singura fabrică a grupului din România și din Europa de Est.

Comentarii

WORDPRESS: 0