Prima paginăNeamt

Comisarii de la Garda Financiară sînt liberi

Dimensiune text

După nenumărate încercări de a ieși de după gratii, cei trei comisari de la Garda Financiară Neamț sînt, în sfîrșit, liberi. Ei au scăpat de arestul preventiv după mai bine de nouă luni.

 

Săptămîna trecută, la Tribunalul Neamț s-a judecat un nou termen în procesul în care fostul comisar șef la Gărzii Financiare, Constantin Nistor (foto), și comisarii Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie sînt acuzați de luare de mită.
Atunci, magistrații nemțeni au respins cererea lor de eliberare sub control judiciar, iar cei trei comisari au făcut recurs, care s-a judecat pe 20 iunie, la Curtea de Apel Bacău. Surprinzător, instanța băcăoană – care a admis în două rînduri recursurile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, după ce Tribunalul Neamț a decis eliberarea celor trei comisari – a admis de această dată recusurile formulate de Constantin Nistor, Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie, dispunînd înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicția de a nu părăsi țara. În aceste condiții, miercuri, comisarii au fost puși în libertate, după ce, timp de aproape zece luni, au fost în arest preventiv. Sentința Curții de Apel Bacău este definitivă, astfel că ei vor fi judecați în stare de libertate, un nou termen al procesului fiind pe 18 iulie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0