Prima paginăActualitateNeamt

Comisarii de la Gardă au primit închisoare cu suspendare

Dimensiune text

Procesul comisarilor Gărzii Financiare a durat doi ani şi jumătate. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Neamţ şi a avut 40 de termene. Decizia poate fi atacată cu apel.

Comisarii de la Garda Financiară au primit condamnări cu suspendare, după un proces care a durat doi ani şi jumătate. În luna septembrie 2011, Constantin Nistor (foto) – comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Neamţ, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie – comisari în cadrul aceleiaşi instituţii, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie (DNA) pentru că au primit de la reprezentanţii a zece societăţi comerciale verificate 4.110 lei pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime.

În luna noiembrie 2011, cei trei au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual, ambele infracţiuni fiind în formă continuată. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată Petru Țifui, Dumitru Pintilie, Constantin Vadana, Alexandru Chirilă, Vasile Scripcaru, Teodora Todirel, Bogdan Lebădă, Daniela Broască, Petrică Ciobanu, Iosif Sescu, Ion Ciobanu, Dumitru Ghelasă şi Alin Buzdugan, toţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţul Neamţ, în sarcina cărora s-a reţinut atunci infracţiunea de dare de mită.

Dosarul s-a judecat la Tribunalul Neamţ şi, după 40 de termene, judecătorii au hotărât ca fiecare comisar să primească trei ani de închisoare cu suspendare. Dintre ceilalţi inculpaţi (reprezentanţi ai societăţilor comerciale), şapte au primit pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare, trei au fost achitaţi, iar alţi doi (recidivişti) au primti şase luni de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Neamţ poate fi atacată cu apel.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0