Prima paginăEconomieInedit

Comercianții de la Zilele Romanului nu primesc bacşiş

Dimensiune text

Negustorii au afişat pe unităţile de vânzare un panou pe care scrie mare: „În această unitate nu se primeşte bacşiş”

Comercianţii prezenți la Zilele Romanului nu vor să aibă bătaie de cap cu impozitarea bacşişului şi au găsit o soluţie pentru a nu intra în conflict cu autorităţile. De teama Fiscului, aceştia şi-au lipit afişe pe structurile de vânzare în care se precizează că în unităţile respective nu se primeşte bacşiş. Comercianţii spun că este o grijă în plus şi preferă să-şi roage clienţii să ia tot restul, decât să ţină evidenţa acestuia pe bon.

comerciantii 02Vânzătorii spun că legea îi încurcă, fiind nevoiţi să scoată un bon pentru produs şi altul pentru bacşiş, care, uneori, este şi de câţiva bani. În acelaşi timp, în cazul în care nu dau bon pentru mărunţiş, iar un inspector antifraudă este în zonă, comercianţii riscă amenzi destul de mari. „Nu am nevoie de bacşiş. Mai mult mă încurcă un bon suplimentar. Din bacşişuri de zece bani, nici costurile cu hârtia de bon nu reuşesc să le acopăr. Am ales să le atrag aşa atenţia clienţilor şi pentru a ne uşura nouă munca. Le mulţumim pentru amabilitate, dar nu este nevoie”, ne-a spus un comerciant.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, că se renunţă la impozitarea bacşişului şi la trecerea lui pe un bon separat. Impozitarea bacşişului şi trecerea lui pe un bon separat au intrat în vigoare în această lună. Teodorovici a explicat, vineri, că eliminarea impozitării bacşişului va intra în vigoare la 1 iunie. Până atunci, actuala lege rămâne în vigoare. „Mecanismul rămâne în vigoare până când se va elimina, noi am spus ca la 1 iunie se va elimina. Dânşii (n.r. – jucătorii din piaţă) au solicitat reglementarea bacşişului, dar, din păcate, nu se poate reglementa în toate speţele sale şi, pentru a evita toate situaţiile neplăcute, am decis eliminarea lui. Ordonanţa de urgenţă se respectă aşa cum e până când va fi eliminată. Nu e niciun fel de problemă, pentru că au respectat legea în curs. Au avut bacşiş, l-au bătut pe casă, atunci foarte bine. Lucrurile sunt clare”, a spus Teodorovici.

COMENTARII

WORDPRESS: 0