HomeRoman

Colindători la ușa apartamentelor sociale

Elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” au colindat copiii care locuiesc în apartamentele Direcției Generale pentru Protecția Copilului.

 

 

Cristian, Ștefănel, George, Alexandru și Iulian, cinci băieți de la 5 la 12 ani, care locuiesc într-unul din apartamentele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț, au primit, marți, colindători: elevi ai Colegiului Tehnic „Petru Poni”, care i-au colindat și le-au adus cadouri.
Cei mici au fost încântați de darurile primite, au desfăcut jucăriile, au probat căciulițele și mănușile și au intrat foarte repede în dialog cu liceenii, întrecându-se în a spune poezii.

La începutul anului școlar, am inițiat un proiect de voluntariat pe care l-am numit «Dăruiește și ajută», un proiect în care s-au implicat elevi de la clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a, împreună cu diriginții, profesorii Mihai Ignat, Emilda Butnaru, Maria Rusu, ajutați de laboranta Ana Dămoc. Scopul acestui proiect a fost acela de a-i educa pe copii în spiritul întrajutorării, de a le crea sentimentul că pot fi de folos și de a-i învăța că pot fi alături de cei din jur cu gesturi simple. Sperăm ca dechiderea aceasta, pe care le-o oferim acum, în cadrul proiectului, să le fie, apoi, de folos și ca adulți, când vor putea ei să fie inițiatorii unor astfel de activități. În cadrul proiectului, am avut activități și la Căminul spital pentru bolnavi psiho-somatici. Intenționăm să mai revenim la acești copii,gazdele noastre de astăzi, și de 1 iunie„, a spus profesoara Maria Rusu.

Cei cinci băieți le vor întoarce vizita liceenilor, fiind invitați să vadă cum arată Colegiul Tennic „Petru Poni”.

Comentarii

WORDPRESS: 0