Prima paginăSocial

Colegiul Tehnic „Petru Poni”, din nou în proiect Erasmus

Colegiul Tehnic „Petru Poni”, din nou în proiect Erasmus

Dimensiune text

 

În perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2018, Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman este partener în proiectul ,,Inclusion on the way to Europe”, proiect de parteneriat strategic între școli, Erasmus +, KA2, cofinanțat de Uniunea Europeană.

Prima reuniune transnațională din cadrul proiectului a avut loc în perioada 23-24 noiembrie, la școala coordonatoare de proiect, Kauno „Vyturio” gimnazija, în Lituania. La reuniune au participat cadre didactice din școlile partenere: Kauno „Vyturio” gimnazija, Lituania, Stålforsskola Sf 2, Eskilstuna, Suedia, Ibrahim Tanriverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Samsun, Turcia, iar din partea Colegiului Tehnic „Petru Poni” au participat profesor Mihaela Stan, coordonator proiect, și profesor Antonela Dumea, profesor de limba engleză. Celelalte reuniuni se vor desfășura, pe rând, în fiecare ţară participantă, iar încheierea proiectului se va realiza tot printr-o reuniune în Lituania, la finalul proiectului.

erasmus-petru-poni

 

„Reuniunea din Lituania a oferit oportunitatea coordonatorilor de proiect, din fiecare ţară participantă la proiect, de a se cunoaşte pentru prima dată după o lungă corespondenţă online, iar școala coordonatoare ne-a oferit un prim schimb de experiență. Am fost invitați să participăm la o expoziție de fotografie virtuală, «Includerea prin intermediul dialogului interreligios», în care elevii din clasa a XI-a au prezentat în limba engleză modalităţile prin care arta şi fotografia pot contribui la acceptarea pluralismului religios. Apoi am participat la o oră de matematică, care a avut ca temă integrarea instrumentelor TIC și a limbii engleze în predarea matematicii. După aceste activități, în care actorii au fost atât elevii, cât și cadrele didactice, fiecare școală parteneră în proiect a făcut o prezentare a şcolii şi a activităţilor din proiect derulate la nivel local”, a afirmat profesor Mihaela Stan.

Reuniunea s-a încheiat printr-o masă rotundă ce a avut ca temă organizarea activităţilor stabilite în proiect, în ghidul de candidatură și clarificarea activităților de mobilitate, a activităților locale ale proiectului, a rezultatelor şi a activităţilor de diseminare. De asemenea, s-a discutat despre realizarea paginii de facebook a proiectului, ca mijloc de comunicare și socializare a elevilor din școlile partenere, realizarea grupului de conversaţie pe WhatsApp, precum și a broşurii ce va cuprinde strategiile de învăţare utilizate pe parcursul derulării proiectului, broşura fiind unul dintre produsele finale ale proiectului.

„După derularea activităților din cadrul școlii Kauno «Vyturio» gimnazija, am avut posibilitatea să participăm la o activitate de învățare prin cooperare în medii educaţionale-netradiționale, activitate ce s-a desfășurat în Castelul Muzeu Trakai, din localitate. La următoarea mobilitate, ce va fi în perioada 12-17 februarie 2017, în Suedia, vor participa atât elevi, cât şi cadre didactice din şcolile partenere”, a mai precizat profesor Mihaela Stan.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0