Prima paginăSocial

Colegiul Tehnic „Danubiana”, recompensat cu Certificatul de școală eTwinning

Colegiul Tehnic „Danubiana”, recompensat cu Certificatul de școală eTwinning

Dimensiune text

 

 

Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman a fost recompensat cu Certificatul de școală eTwinning, în prima serie de școli dintre cele 1.121 școli europene, 63 din România și doar două din județul Neamț, pentru activitatea depusă în spațiul eTwinning.

Colegiul Tehnic „Danubiana” a derulat, în ultimii ani, peste 15 proiecte, pentru care a obținut opt certificate, din care trei European Quality Label și cinci National Quality Label. Certificatul reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din școală – Nadia Cîrcu, ambasador eTwinning, director adjunct Cristina Păun, Gabriela Aioanei.

„Statutul de Școală eTwinning a putut fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care au putut fi evaluate obiectiv. Nu a fost o competiție, ci, mai mult un proces de evoluție. Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat prima oara în 2017, cu intenția de a recunoaște și recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală. Procesul de înscriere a început în decembrie 2017 și s-a încheiat în martie 2018. Odată cu acest premiu, profesorii și elevii vor avea o vizibilitate sporită la nivel european și vor forma o rețea europeană de școli eTwinning de elită, care vor contura direcțiile de dezvoltare ale eTwinning”,  a afirmat Cristina Păun, director adjunct al instituției.

Colegiul Tehnic „Danubiana” va fi recunoscut ca model în domeniile: practicilor digitale, practicilor de siguranță online, promovării dezvoltării profesionale continui a cadrelor didactice, abordărilor inovatoare și creative ale pedagogiei, promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Procesul de aplicare a constat în completarea – de către oricare eTwinner din școală – a formularului de autoevaluare structurat în funcție de următoarele șase criterii: utilizarea responsabilă a internetului de către profesori și elevi, colaborarea activă între profesorii implicați în activități eTwinning, cel puțin două grupuri de elevi ai școlii sunt implicate în proiecte eTwinning, participarea active a profesorilor și elevilor la evenimente educaționale eTwinning, care a contribuit la dezvoltarea strategică a școlii, expunerea în mod public a implicarea în eTwinning și organizarea unor activități de promovare eTwinning în școală sau în comunitatea locală.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0