HomeSocialEducatie

Colegiul Tehnic „Danubiana” pregăteşte cofetari – patiseri

Calificarea va fi introdusă, din anul şcolar viitor, la şcoala profesională.

Cofetar – patiser, chelner – ospătar – vânzător produse alimentare, brutar – patiser, mecanic prestări servicii şi confecţioner articole textile reprezintă calificările propuse, pentru anul şcolar viitor, la cursurile şcolii profesionale a Colegiului Tehnic „Danubiana”. Calificările cofetar – patiser şi chelner – ospătar sunt noutăţile propuse peentru anul şcolar 2015 – 2016, cu care conducerea şcolii speră să atragă cât mai mulţi elevi. Propunerile vizează înfiinţarea a patru clase de şcoală profesională, cu învăţământ de trei ani, cu o clasă mai mult decât în acest an şcolar.

„Am făcut aceste propuneri în deplină concordanţă cu cerinţele pieţii muncii şi cu solicitările elevilor. Avem parteneriate încheiate cu firme mari de profil din oraş, care să le asigure elevilor posibilitatea unui stagiu de pregătire practică de calitate, dar şi posibilitatea angajării după încheierea studiilor”, a spus profesorul Leonard Vacaru, directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”.

O altă propunere a conducerii colegiului o reprezintă cursurile de cofetar – patiser cu durata de un an de zile, la care se pot înscrie absolvenţii de zece clase, indiferent de anul în care au absolvit clasa a X-a, cursurile urmând să înceapă odată cu formarea grupei de 15 participanţi.

„Toţi elevii care se înscriu la şcoala profesională primesc, pe parcursul studiilor, o bursă lunară de 200 de lei. Avantajul elevilor care aleg calificările de la şcoala noastră îl reprezintă faptul că noi le oferim şi cazare în cămin şi masă la cantină, la preţuri acceptabile. Trei mese pe zi costă 12 lei, micul dejun fiind subvenţionat din veniturile şcolii şi cu sprijinul asociaţiei de părinţi. Cheltuielile de regie pentru masă costă 50 de bani pe zi, iar cazarea costă un leu pe zi”, a spus directorul colegiului, profesorul Leonard Vacaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0