HomeEducatie

Colegiul Tehnic „Danubiana”, în finala „Made for Europe”

Blogul realizat în cadrul proiectului Comenius ” Option variety for improvement – entrepreneurship” va participa la faza națională a concursului „Made for Europe”. Proiectul își propune să caute soluții pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor.

 

 

Pentru al doilea an consecutiv, Colegiul Tehnic „Danubiana” va fi prezent la faza națională a concursului „Made for Europe”, care reunește cele mai bune produse finale realizate în cadrul diferitelor tipuri de proiecte europene aflate în derulare. Colegiul romașcan va fi prezent cu blogul proiectului Comenius „Option variety for improvement – entrepreneurship”, prezentat de Cosmin Marian Butnaru, elev al colegiului. „Motivația acestui proiect este  promovarea relațiilor de colaborare și prietenie între elevii și profesorii din țările partenere, pentru înțelegerea principalelor motive care determină apariția șomajului în rândul tinerilor și găsirea soluțiilor creative pentru asumarea responsabilității prin pregătirea lor pentru viața profesională. Sperăm ca elevii implicați în acest proiect să dobândească cunoștințele, aptitudinile și abilitățile necesare pentru a iniția și dezvolta întreprinderi inovatoare, durabile, care vor avea un impact pozitiv asupra vieții lor, a familiilor și a comunităților din care fac parte”, a spus profesoara Nadia Cârcu, coordonatoarea proiectului.
Blogul proiectului, realizat de echipa românească parteneră în proiect a fost discutat și cu prilejul ultimei reuniuni de proiect care a avut loc la Cadiz, în Spania, în luna martie.
„Au fost discutate aplicațiile și utilitatea blogului în cadrul proiectului nostru și anume îmbunătățirea calității și consolidarea dimensiunii europene în educație, promovarea multiculturalismului, încurajarea învățării limbilor străine și a cooperării transnaționale între școli, promovarea conștiinţei interculturale și a inovației în ceea ce privește tehnicile informaționale, formarea și dezvoltarea unui spirit de respect față de valorile europene prin încurajarea toleranței și a dialogului intercultural”, a spus Nadia Cârcu.

În cadrul întălnirii de la Cadiz, elevii au aplicat cunoștințele și abilitățile lor în diferite concursuri de afaceri,  jocuri economice pregătite de elevii spanioli, pe o platformă a școlii IES Bahia de Cadiz, pentru a învăța cum să ia decizii și să estimeze consecințele lor, să le stimuleze dorința de a munci în echipă și să își asume responsabilitatea pentru rezultatele lor, să stabilească  și să administreze o afacere virtuală. Au fost pregătite și prezentate interviuri cu consilieri din domeniul bancar, subtitrate în limba engleză, prezentări ale unor afaceri de succes și  mai ales dicționarul online cu termeni economici, traduși în toate limbile țărilor partenere și realizat de echipa din România. Echipa românească participantă la întâlnirea de la Cadiz a fost formată din Nadia Cârcu, coordonator de proiect, economist Luminița Lohan și elevii Andrei Vlăduț Palaghia, Andreea Stafie și Bogdan Moisă.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Vladimir 10 ani ago

    Si care a fost aportul d-nei Luminita Lohan in deplasarea la Cadiz? A pazit bagajele?

    • Andreea 10 ani ago

      Vreai sa afli ??? esti invitat sa vii sa vezi…. daca nu, inseamna ca esti doar un invidios.