Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, câștigător în competiția națională „Școală Europeană”

HomeSocial

Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, câștigător în competiția națională „Școală Europeană”

 

Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman se numără printre cele 63 de instituții de învățământ din țară câştigătoare la ediția a XIV-a a competiției naționale „Şcoală Europeană”. Premierea câștigătorilor s-a desfășurat joi, 15 iunie, la Palatul Parlamentului. Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2017” și va intra în posesia unei sume de 5.000 lei oferite de Ministerul Educației Naționale, banii ce vor fi utilizați pentru dotări, precizează un comunicat al Ministerului Educației. Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman a mai primit această distincție în urmă cu trei ani și este singura unitate de învățământ premiată la ediția competiției din acest an.

Evaluarea candidaturilor s-a realizat pe baza următoarelor criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii, performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe europene, strategie şi modalităţi de implementare și evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2014-2017, formularul de candidatură și portofoliul ilustrativ).

Certificatul de „Școală europeană” are o valabilitate de trei ani. Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut generează un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

La ediţia 2017 a Competiției „Școală Europeană” s-au înscris 117 unităţi de învăţământ preuniversitar din 35 de județe și din municipiul București. Din cele 1.911 unități de învățământ preuniversitar participante la cele 14 ediții ale competiției (2004-2017), 714 au primit titlul de „Școală Europeană”.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0