În acest an, Ministerul Educației Naționale a organizat cea de-a XVI-a ediție a Competiției Naționale pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, competiție la care au participat 136 unități de învățământ preuniversitar ce au derulat proiecte din cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.
Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc marți, 4 iunie, la Palatul Parlamentului în București, în prezența ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Din cele 136 de școli înscrise în competiție, 87 au primit această distincție în 2019, iar din județul Neamț au primit trofeul de „Școală Europeană” trei unități de învățământ: Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman (locul 32), Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț (locul 34) și Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț (locul 70). Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Școală Europeană – 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 de lei, care va fi utilizat pentru dotări.
„Astăzi, Colegiul Național «Roman-Vodă» a obținut titlul de «Şcoală Europeană» în urma activităților efectuate în cadrul proiectelor Erasmus+ în ultimii trei ani. Delegația trimisă la Palatul Parlamentului pentru premiere a fost formată din doamna director, profesor Mihaela Tanovici, doamna profesor Magda Ghercă şi preşedintele Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național «Roman-Vodă», Monel Gherghel, dar să nu uităm echipa de profesori şi elevi ai colegiului care s-a implicat în derularea proiectelor”, au transmis reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Roman-Vodă”.
Titlul de „Școală Europeană” a mai fost obținut, în ultimii ani, de Liceul cu Program Sportiv din Roman (în 2014, titlu obținut pentru a treia oară consecutiv), precum și de Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman (2014 și 2017) și de Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman (2018).
„Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului «Şcoală Europeană» este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. Certificarea școlilor cu titlul «Școală Europeană» le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, precizează reprezentanții Ministerului Educației Naționale.
Foto: facebook, Ministerul Educației Naționale, Colegiul Național „Roman-Vodă”, Consiliul Elevilor CNRV
Comentarii