Prima paginăSocial

Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale abundente, vijelii și grindină, până miercuri după-amiază

Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale abundente, vijelii și grindină, până miercuri după-amiază

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni avertizări de tip Cod portocaliu și Cod galben, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, vizând fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabile până miercuri după-amiază.

Conform meteorologilor, în intervalul luni, 19 iulie, ora 10:00 – marți, 20 iulie, ora 10:00 (COD GALBEN), instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul luni, 19 iulie, ora 14:00 – marți, 20 iulie, ora 10:00 (COD PORTOCALIU), în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19 spre 20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp.

Citește și:   „Ziua de curățenie națională”: voluntarii au strâns 160 de saci de gunoaie de pe malul râului Moldova

În intervalul marți, 20 iulie, ora 10:00 – miercuri, 21 iulie, ora 12:00 (COD GALBEN), instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0