Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până vineri dimineață

HomeSocial

Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până vineri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări de tip Cod portocaliu și Cod galben de fenomene asociate instabilității atmosferice accentuate, pentru întreaga țară, până joi dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 5 august, ora 12:00 – vineri, 6 august, ora 6:00 (COD PORTOCALIU), la început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe alocuri 40-60 l/mp.

În intervalul joi, 5 august, ora 21:00 – 6 august, ora 06:00 (COD GALBEN), în Dobrogea vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-30 l/mp.

În intervalul vineri, 6 august, ora 10:00 – sâmbătă, 7 august, ora 10:00, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0