Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până miercuri dimineață

HomeSocial

Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până miercuri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți avertizări de tip Cod portocaliu și Cod galben, vizând fenomene asociate instabilității atmosferice accentuate, pentru întreaga țară, până joi dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 17 august, ora 10:00 – miercuri, 18 august, ora 10:00 (COD GALBEN), vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50 – 60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

În intervalul marți, 17 august, ora 14:00 – miercuri, 18 august, ora 05:00 (COD PORTOCALIU), în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp.

De asemenea, în intervalul miercuri, 18 august, ora 10:00 – joi, 19 august, ora 10:00 (COD GALBEN), în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0