Prima paginăSocial

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, prelungit până miercuri dimineață

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, prelungit până miercuri dimineață

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat marți avertizările de tip Cod portocaliu și Cod galben de fenomene asociate instabilității atmosferice accentuate, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, până miercuri dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 20 iulie, ora 10:00 – miercuri, 21 iulie, ora 3:00 (COD GALBEN), instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp. În sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul marți, 20 iulie, ora 10:00 – miercuri, 21 iulie, ora 3:00 (COD PORTOCALIU), în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-80

Citește și:   Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

De asemenea, miercuri, 21 iulie, între orele 3:00 – 22:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-45 l/mp.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0