Prima paginăSocial

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri seară

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri seară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare de Cod portocaliu, vizând ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru jumătatea de est a țării, valabilă până miercuri seară.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 15 iunie, ora 10:00 – miercuri, 16 iunie, ora 23:00 (COD GALBEN), local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni, iar vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

În intervalul marți, 15 iunie, ora 12:00 – miercuri, 16 iunie, ora 23:00 (COD PORTOCALIU), în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe spații mici 50-60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70-90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h şi vor fi vijelii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0