Prima paginăSocial

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până duminică dimineață

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până duminică dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două avertizări de tip Cod portocaliu și cod galben, vizând cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, pentru întreaga țară, până duminică dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 25 septembrie, ora 23:00 – duminică, 27 septembrie, ora 06:00 (Cod galben), va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 –35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 – 110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 – 80 km/h. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

De sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00, până duminică, 27 septembrie, ora 03:00 (Cod portocaliu), în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50 – 60 l/mp și, izolat, 70 – 90 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0