Cod portocaliu de ploi abundente, până vineri dimineață

HomeSocial

Cod portocaliu de ploi abundente, până vineri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat joi avertizările emise la începutul săptămânii, prelungind până vineri dimineață intervalul în care jumătatea de nord a țării va fi afectată de fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și precipitații importante.

Conform meteorologilor, în intervalul joi, 28 aprilie, ora 10 – vineri, 29 aprilie, ora 6 (COD GALBEN), în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri (28 spre 29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În intervalul joi, 28 aprilie, ora 12 – vineri, 29 aprilie, ora 6 (COD PORTOCALIU), în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40 – 70 l/mp.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0