Cod portocaliu de ninsoare, în jumătatea de sud a țării. Vremea se menține deosebit de rece până la finalul săptămânii

Cod portocaliu de ninsoare, în jumătatea de sud a țării. Vremea se menține deosebit de rece până la finalul săptămânii

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat miercuri informarea vizând vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ și polei, pentru intervalul miercuri, 21 martie, ora 14 – joi, 22 martie, ora 15.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării. În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie), în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare. La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

De joi, 22 martie, ora 15 – până vineri, 23 martie, ora 20, mai multe județe din vestul, centrul și sud-estul țării se află sub avertizare de tip cod galben vizând ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. Astfel, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu  45 – 55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. În sudul și în estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

De joi, 22 martie, ora 23, până vineri, 23 martie, ora 15, mai multe județe din sudul țării se vor afla sub avertizare de tip cod portocaliu vizând ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. Astfel, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h și, temporar, 65 – 70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0