Cod portocaliu de ger, până joia viitoare, cu temperaturi record

HomeSocial

Cod portocaliu de ger, până joia viitoare, cu temperaturi record

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare meteo de tip cod portocaliu și cod galben, vizând temperaturi extrem de scăzute, valabilă de duminică dimineața, 25 februarie, ora 3, până joi, 1 martie, ora 10.

Conform meteorologilor, de duminică, 25 februarie, ora 3,  – până pe 1 martie, ora 10, valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece. De sâmbătă seara, 24 februarie, și până duminică noapte (25 spre 26 februarie), în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45 – 50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55 – 65 km/h.

De asemenea, de luni, 26 februarie, ora 3 – până joi, 1 martie, ora 10, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est, acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0