Cod galben și Cod portocaliu de ploi torențiale, vânt puternic și grindină, până joi dimineață

HomeSocial

Cod galben și Cod portocaliu de ploi torențiale, vânt puternic și grindină, până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu de fenomene asociate instabilității atmosferice accentuate, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, până joi dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 28 iulie, ora 13:00 – joi, 29 iulie, ora 02:00 (COD GALBEN), local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Miercuri, 28 iulie, între orele 13:00 – 23:00 (COD PORTOCALIU), în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 – 80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25 – 30 l/mp.

În continuare, până sâmbătă, 31 iulie, inclusiv, cea mai mare parte a țării – în afară de județele Neamț, Suceava, Botoșani și Harghita – se află sub avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu de caniculă. În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0