Prima paginăSocial

Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, până sâmbătă dimineață

Cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o avertizare de tip cod galben și cod portocaliu vizând manifestări de instabilitate atmosferică, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, pentru ziua de vineri, 31 mai, și sâmbătă, 1 iunie, până la ora 10.

Conform meteorologilor, în acest interval (COD GALBEN), vremea va fi instabilă, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Meteorologii atrag atenția că instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

În intervalul vineri, 31 mai, ora 15 – sâmbătă, 1 iunie ora 10 (COD PORTOCALIU), în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40 – 50 l/mp și pe arii restrânse 60 – 80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0