Prima paginăSocial

Cod galben de vânt puternic, până miercuri seară. Ninsoare și vreme rece, până la finalul săptămânii

Cod galben de vânt puternic, până miercuri seară. Ninsoare și vreme rece, până la finalul săptămânii

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două atenționări de tip cod galben, vizând fenomene meteo extreme, pentru centrul și estul țării, valabile în următoarele două zile.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 23 martie, ora 12:00 – joi, 25 martie, ora 10:00, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

În intervalul marți, 23 martie, ora 12:00 – miercuri, 24 martie, ora 18:00 (COD GALBEN), în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

În intervalul  marți, 23 martie, ora 18:00 – miercuri, 24 martie, ora 21:00 (COD GALBEN), în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 de metri vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0