Prima paginăSocial

Cod galben de precipitații abundente, prelungit până miercuri seară

Cod galben de precipitații abundente, prelungit până miercuri seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marți, avertizarea meteo emisă la finalul săptămânii trecute, vizând instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, până miercuri seară, pentru județe din centrul, nordul, estul și sudul țării, inclusiv județul Neamț.

Conform meteorologilor, până miercuri, 25 iulie, ora 21, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină (Cod galben). Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

De marți, 24 iulie, ora 17, până miercuri, 25 iulie, ora 21, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40 – 50 l/mp și izolat 70 – 80 l/mp (Cod portocaliu).

Meteorologii atrag atenția că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0