Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până marți seară

HomeSocial

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până marți seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare de tip Cod galben, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru ziua de marți, 16 august, între orele 12:00 – 22:00.

Conform meteorologilor, în acest interval, în zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est. De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0