Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până luni seară

HomeSocial

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până luni seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică avertizări de tip Cod galben și Cod portocaliu, pentru mare parte din țară, vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, până luni seară.

Conform meteorologilor, în intervalul duminică, 21 august, ora 10:00 – luni, 22 august, ora 22:00 (COD GALBEN), vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare. În regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși local pragul critic de 80 de unități.

În intervalul duminică, 21 august, ora 10:00 – luni, 22 august, ora 22:00 (COD PORTOCALIU), în vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40 – 50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 – 90 l/mp.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0