Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până luni dimineață

HomeSocial

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare de tip cod galben și cod portocaliu, pentru cea mai mare parte a țării, în intervalul duminică, 29 mai, ora 10 – luni, 30 mai, ora 10, vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat (COD GALBEN) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 – 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi, izolat, 40 l/mp.

În intervalul duminică, 29 mai, ora 14:00 – luni, 30 mai, ora 03:00 (COD PORTOCALIU), în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 – 90 l/mp. Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75 – 90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0