Prima paginăActualitate

Cod galben de ploi și vijelii. Vremea se răcește accentuat

Cod galben de ploi și vijelii. Vremea se răcește accentuat

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare de tip cod galben, vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru județe din centrul și nord-estul țării, inclusiv județul Neamț, în intervalul marți, 3 septembrie, ora 13 – miercuri, 4 septembrie, ora 10.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 50 – 60 l/mp. Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Meteorologii atrag atenția că și miercuri, 4 septembrie, între orele 10 – 23, sunt așteptate în întreaga țară cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului, dar și o răcire a vremii. Astfel, miercuri, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45 – 55 km/h. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0