Prima paginăSocial

Cod galben de ploi și ninsori abundente, până miercuri seară

Cod galben de ploi și ninsori abundente, până miercuri seară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică două atenționări de tip Cod galben, pentru cea mai mare parte a țării, vizând ploi și ninsori însemnate cantitativ, valabile până miercuri seară.

Conform meteorologilor, în intervalul duminică, 14 martie, ora 16:00 – luni, 15 martie, ora 14:00, în Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpații Occidentali și la peste 1.200 de metri în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

De asemenea, în intervalul luni, 15 martie, ora 14:00 – miercuri, 17 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0