Prima paginăSocial

Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până joi seară

Cod galben de ploi în averse, vijelii și grindină, până joi seară

Dimensiune text

 

Marți, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea emisă la începutul acestei săptămâni, pentru instabilitate atmosferică accentuată, prelungind intervalul în care țara noastră va fi afectată de vremea rea până joi seară.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 19 mai, ora 13:30 – joi, 21 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 35 l/mp.

În intervalul marți, 19 mai, ora 21:00 – miercuri, 20 mai, ora 08:00 (COD GALBEN), în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp.

Citește și:   Ploi în averse și vânt puternic, până sâmbătă dimineață

În intervalul miercuri, 20 mai, ora 08:00 – joi, 21 mai, ora 18:00 (COD GALBEN), în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60 – 70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 – 30 l/mp și local 40 – 60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0