Prima paginăSocial

Cod galben de ninsori și ploi abundente, prelungit până joi dimineață

Cod galben de ninsori și ploi abundente, prelungit până joi dimineață

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit marți avertizarea emisă la începutul acestei săptămâni, vizând cea mai mare parte a țării, până joi dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul marți, 16 martie, ora 10:00 – joi, 18 martie, ora 6:00 (COD GALBEN), vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25-35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40-70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri    (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1.500 de metri altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55-.65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

De asemenea, în intervalul marți, 16 martie, ora 14:00 – miercuri, 17 martie, ora 23:00 (COD PORTOCALIU), în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90-110 km/h, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0