Prima paginăActualitate

Cod galben de inundații în zece județe, inclusiv Neamț

Dimensiune text

Hidrologii au emis, marți, o avertizare cod galben de inundații pe mai multe rîuri din zece județe aflate în nordul, centrul, estul și sud-vestul țării, valabilă de miercuri, ora 14.00 pînă joi la ora 16.00.

 

Pe rîurile și sectoarele vizate, precum și pe afluenții acestora de mici dimensiuni pot apărea creșteri de debite care să ducă la depășirea cotelor de atenție. Sînt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți, pîraie și pe rîuri necadastrate, dar și creșteri de debite și niveluri pe rîuri.

Bazinele hidrografice vizate de avertizare sînt Vişeu, Iza, Tur, Timiş, Bîrzava, Caraş, Nera, Cerna, Oltul superior şi mijlociu şi cursurile superioare ale Buzăului, Putnei, Trotuşului şi Bîrladului, din judeţele Maramureş, Satu Mare, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

Hidrologii mai anunţă că, în intervalul vizat, se pot atinge cotele de atenţie şi pe rîurile mici din zonele de deal şi de munte din alte bazine hidrografice decît cele avertizate oficial.

Autorităţile locale din cele zece judeţe vizate de avertizare trebuie să urmărească atent evoluţia fenomenelor, pentru a putea fi operative în eventuale intervenţii, conform regulamentelor, mai recomandă hidrologii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0