Prima paginăSocial

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, vineri și sâmbătă

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, vineri și sâmbătă

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare meteo de tip cod galben, vizând mai multe zone ale țării, inclusiv județul Neamț, pentru acest sfârșit de săptămână, vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 2 august, ora 21 – sâmbătă, 3 august, ora 9 (COD GALBEN), în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. În după-amiaza zilei de vineri, 2 august, astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

Sâmbătă, 3 august, între orele 9 – 21 (COD GALBEN), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 – 70 l/mp. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 03 august, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50 – 60 km/h .

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată: http://www.meteoromania.ro/avertizari/ .

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0