Prima paginăSocial

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, până joi seară

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, până joi seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, la ora 14, o atenționare de tip cod galben pentru intervalul zilei de joi, 14 iunie, între orele 14 – 21, pentru mai multe județe ale țării, inclusiv județul Neamț, vizând instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării, aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici.

În noaptea de joi spre vineri (14 spre 15 iunie), va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0