Prima pagină

Cod galben de averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină, până vineri seară

Cod galben de averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină, până vineri seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit joi atenționările de vreme rea emise la început de săptămână, extinzând intervalul acestora până vineri seară, 29 iunie, la ora 21.

Conform meteorologilor, de joi seară, 28 iunie, ora 21, până vineri seară, 29 iunie, ora 21, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și, izolat, 30 – 40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

În același interval, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ (Cod galben). Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20 – 30 l/mp și pe arii restrânse 50 – 60 l/mp.

Meteorologii notează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie, temporar însemnat cantitativ.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0