Prima paginăSocialEducatie

Clubul Copiilor va fi gata în două luni

Dimensiune text

Investiţia a primit 600.000 de lei şi va mai primi 550.000 de lei de la Ministerul Educaţiei, prin demersuri ale senatorului Ioan Chelaru. Imobilul ar putea fi folosit din toamnă, dacă estimările constructorului se vor materializa.

Clubul Copiilor mai are nevoie de aproximativ 550.000 de lei pentru ca lucrările să fie gata. Aşa susţine inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, Viorel Stan, care spune că a obţinut, anul acesta, de la Ministerul Educaţiei, 600.000 de lei pentru această investiţie. „Datorită domnului senator Ioan Chelaru, care a făcut demersurile necesare pe lângă Ministerul Educaţiei, am obţinut 600.000 de lei. Acum, dumnealui face lobby pentru ca şi cei 550.000 de lei care mai sunt necesari să fie alocaţi. Dacă acest lucru se va întâmpla, copiii din Roman vor avea un club frumos, pe care îl merită şi de care au avut mare nevoie, în toţi aceşti ani”, a afirmat Viorel Stan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

În luna octombrie 2012, în cadrul unei vizite la Roman, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a promis că va sprijini continuarea lucrărilor pentru amenajarea noului Club al Copiilor, de pe strada Sucedava, o investiţie începută în urmă cu 15 ani. Solicitarea de sprijin s-a materializat prin alocarea a aproape 600.000 de lei.

Lucrările de construire şi amenajare a Clubului Copiilor sunt realizate de firma Pro Construct Profesional Roman. Clădirea a mai „înghiţit” 1,4 milioane de lei în anii 1996-1998, trecând prin diverse lucrări de consolidare, ce au fost, ulterior, sistate. Apoi, pentru consolidarea clădirii au mai fost alocaţi 900.000 de lei, iar apoi alţi 500.000 de lei.

Între timp, fostul sediu al Clubului Copiilor a fost retrocedat proprietarului de drept – Arhiepiscopia Armenilor din Bucureşti – în anul 2004. Noul proprietar a mărit chiria lunară de la 500 de lei la 15.000 de lei, în anul 2007. Cum Clubul Copiilor nu şi-a permis să plătească aceşti bani, cercurile frecventate de aproximativ 1.000 de copii şi-au mutat activităţile la Școala „Roman Muşat”, din zona Favorit.

Conform estimărilor constructorului, dacă nu apar alte probleme, Clubul Copiilor ar urma să fie gata în cel mult două luni. Astfel, la începutul noului an şcolar, copiii ar putea merge la cursuri în noua clădire.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0