Prima paginăRural

Clubul Copiilor și Elevilor din Săbăoani își așteaptă elevii

Dimensiune text

Începînd cu acest an școlar au apărut trei cercuri noi în cadrul clubului: „Sanitarii pricepuți”, „Jocuri logice” și „Dansuri populare”. Instituția va înființa o orchestră care va participa la manifestări școlare și religioase.

În perioada 20-21 septembrie, Clubul Copiilor și Elevilor din Săbăoani face înscrieri pentru anul școlar 2012-2013. Anul va debuta cu trei domenii noi: cercul „Sanitarii pricepuți”, cercul „Jocuri logice” și cercul „Dansuri populare”.

„În cadrul Clubului, noi am desfășurat anual activități legate de sănătate și acordarea primului ajutor, care se organizau în preajma concursurilor. Începînd din acest an, vrem să acordăm o importanță mai mare acestui domeniu, prin crearea unui cerc. Motivația acestei noutăți este legată de faptul că tinerii din comună se îndreaptă spre școli postliceale medicale sau spre Facultatea de Medicină”, a precizat Maria Petruț, directoarea Clubului Copiilor și Elevilor din Săbăoani.

În afară cercurilor noi anunțate de Clubul Copiilor, elevii pot alege să frecventeze și unul sau mai multe dintre cele tradiționale, cum ar fi agro-biologie, artă textilă, informatică, muzică și tapiserie. Anul școlar abia început a venit și cu fonduri de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț, care vor fi dirijate pentru achiziționarea de material didactic.

 

Formație de dansuri și orchestră la Clubul Copiilor

 

Administrația publică locală de la Săbăoani a sprijinit Clubul Copiilor și Elevilor prin achiziționarea de costume populare noi. „Cu ajutorul Primăriei avem în dotare, începînd din acest an, costume populare noi, lucrate la Tîrgu Neamț, la Asociația «Nemțeanca», inclusiv încălțămintea aferentă, pantofi și cizme. Aceste costume au fost primite cu ocazia organizării de către autoritățile locale a «Zilelor comunei Săbăoani»”, a spus Maria Petruț, directoarea Clubului Copiilor și Elevilor din Săbăoani.

Cum instituția dispune de instrumente muzicale, conducerea Clubului se gîndește să înființeze o orchestră formată din elevi din cursurile gimnaziale și liceale. „Vrem să facem o orchestră formată din elevi, care să participe la divese manifestări artistice organizate de școală și biserică. Noi avem în dotare instrumente muzicale – tobe, saxofon, trompetă și orgă -, și sînt copii care cîntă la instrumente, așa încît acest proiect nu va fi greu de pus în aplicare”, a spus directoarea Clubului Copiilor.

16 elevi Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, opt băieți și opt fete, fac parte din formația de dansuri „Izvorașul” a Clubului Copiilor. În afara concursurilor școlare, cei 16 tineri sînt invitați la diverse manifestări religioase și chiar particulare organizate în comună. „Ei sînt invitați evenimente de familie și au devenit un element indispensabil de la aceste manifestări”, a spus directoarea Maria Petruț.COMENTARII

WORDPRESS: 0