Prima paginăSocialEducatie

Clubul Copiilor se mută în casă nouă

Dimensiune text

Sediul nou de pe strada Sucedava este o clădire modernă, care dispune de spaţii generoase pentru activităţile cercurilor.

În vreme ce alte şantiere din învăţământ au rămas încremenite din lipsă de finanţare, lucrările la noul Club al Copiilor din Roman, situat pe strada Sucedava, continuă. „Cea mai mare parte a lucrărilor a fost finalizată. În acest moment se lucrează la finisaje şi la montarea instalaţiei pentru sistemul de încălzire. Clădirea cuprinde şase săli la parter şi trei săli la etaj. Partea din spate a clădirii, realizată din fier şi sticlă, este compartimentată în aşa fel încât în acest spaţiu să funcţioneze cercurile de şah şi de pictură, vestiarele şi grupurile sanitare. Între clădirea iniţială şi acest corp din sticlă şi fier există o curte interioară. Legătura dintre cele două corpuri se va realiza printr-un hol de sticlă”, a precizat inginer Cătălin Banu, coordonatorul lucrărilor de construcţie.

Lucrările la noul sediu al Clubului Copiilor din Roman au demarat pe 12 octombrie 2011. Reabilitarea clădirii în care a funcţionat, odinioară Școala nr. 2 din Roman, este făcută de SC Pro Construct Profesional Roman. Numai pentru consolidarea clădirii au fost alocaţi, în etape, 1,4 milioane de lei. „Cămăşuirea pereţilor şi lucrările la fundaţie s-au prelungit pe durata a patru luni”, explică inginer Cătălin Banu.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 23 septembrie

Tot SC Pro Construct Profesional Roman se va ocupa de realizarea gardului împrejmuitor şi de amenajarea curţii noului aşezământ educativ al copiilor şi elevilor.

Conform proiectului, lucrările de construcţie ar trebui să se încheie la jumătatea lunii octombrie, cu un an mai târziu decât fusese iniţial preconizat.

Imobilul în care a funcţionat ani de zile Clubul Copiilor din Roman, de pe strada Cuza Vodă, a fost retrocedat, în anul 2007, reprezentanţilor Bisericii Armene. În aceste condiţii, autorităţile locale au fost nevoite să mute provizoriu Clubul Copiilor, în Școala nr. 9, din cartierul romaşcan Favorit.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0