Prima paginăEducatie

Clubul Copiilor din Săbăoani descoperă talente

Dimensiune text

Elevii care frecventează Cercul de artă textilă au fost premiați la numeroase concursuri.

 

 

Cercul de artă textilă de la Clubul Copiilor și Elevilor din Săbăoani (foto-  sediu) este locul de întâlnire pentru mulți elevi din comună. Profesoara Cristina Miron, coordonatoarea cercului, îi atrage prin diverse activități, menite să trezească interesul copiilor, în așa fel încât munca lor să fie înțeleasă ca un joc. Unul dintre elevii atrași de activitățile Cercului de artă textilă este Augustin Cobzaru (clasa a IV-a). „Este un copil foarte talentat. Vine în fiecare zi la Cercul de artă textilă, dar a solicitat să frecventeze și cercurile «Sanitarii pricepuți», «Prietenii pompieri» și «Tapiserie». Este și ministrant la biserică. Oriunde este o activitate apare și Augustin”, spune profesoara Maria Petruț, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Săbăoani.

Câteva dintre rezultatele elevului de anul trecut arată implicarea în activitățile Clubului: premiul I la concursul interjudețean „Gingășia florilor în suflet și mâini de copil” (Curțișoara, județul Olt), premiul I la concursul național „Tradiții, meșteșuguri și obiceiuri populare” (Tulcea), premiul I la concursul național „Magia mărțișorului” (Fălticeni, județul Suceava), premiul II la concursul interjudețean „Martie – bucurie și culoare” (Sântana, județul Arad), premiul I și III la concursul internațional „Flori de primăvară” (Ucraina), premiul III la concursul internațional „Flori pentru mama” (Timișoara), premiul II la concursul național „Mesaj de prietenie” (Dorohoi, județul Botoșani).

Un alt copil pasionat de artă textilă este Marian Matieș (clasa a IV-a). „Marian a ieșit în evidență îndeosebi prin obiectele sculptate în lemn, precum și prin lucrările de quilling, arta rulării hârtiei”, a spus directorul Clubului Copiilor din Săbăoani. {i lucrările realizate de Marian au fost premiate, anul trecut, în concursuri locale și naționale: premiul I la concursul național „Magia mărțișorului”, premiul II la concursul național „Mărțișorul – simbolul candorii”, premiul II la concursul interjudețean „Gingășia florilor în suflet și mâini de copil” și premiul I la concursul internațional „Flori de primăvară”.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0