Prima paginăNeamt

Clienți păcăliți la cumpărăturile în vrac

Dimensiune text

În luna ianuarie, comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Neamț au desfășurat un control referitor la valabilitatea produselor comercializate. În paralel, ei au verificat și producătorii care vând produse bio.

 

 

Dacă, în ceea ce privește produsele bio, comisarii au găsit mici nereguli de etichetare, nu același lucru se poate spune și despre calitatea produselor comercializate. „La produsele ecologice, producătorii trebuie să aibă trecut pe etichetă locul unde este produs elementul bio, lucru care nu se întâmplă. Pentru că au fost deficiențe minore, noi am acordat doar avertismente. În ceea ce privește produsele perisabile controlate de noi, s-a constatat că unele aveau termenul de valabilitate depășit, altele aveau deficiențe de etichetare, mai ales la produsele care se vând în vrac. Ele au prețul total, iar clienții sunt păcăliți în momentul în care cumpără doar o anumită cantitate„, a precizat Gelu Moldoveanu, comisar șef al CJPC Neamț.
Au fost verificați 38 de agenți economici, pentru deficiențiele constatate comisarii aplicând nouă amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0