Prima paginăSocial

„Click, clock, unlock your future” – proiect nou la Colegiul Tehnic „Miron Costin“

„Click, clock, unlock your future” – proiect nou la Colegiul Tehnic „Miron Costin“

Dimensiune text

 

 

Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman a câștigat un nou proiect național, finanțat de Asociația nonguvernamentală „Ateliere fără frontiere”, în parteneriat cu Kaufland România și cu Fundația Up – Up România, filială a Grupului Up. Anul acesta, asociația „Ateliere fără frontiere” a lansat prima ediție a programului național „Dăm click pe România!”, program de educație prin respect pentru mediu și solidaritate socială. Prin intermediul acestui program, asociația a donat 1.000 de calculatoare revalorizate pentru sprijinirea educației și a incluziunii în comunitățile defavorizate.

„Școala noastră a primit un număr de 15 calculatoare revalorizate, iar proiectul «Click, clock, unlock your future!» se va desfășura începând din toamnă, conform calendarului de proiect. Proiectul educațional «Click, clock, unlock your future!» propune optimizarea competențelor digitale și sprijinirea a 90 de elevi/an, timp de minimum cinci ani în vederea inserției pe piața muncii, prin utilizarea eficientă a calculatorului și a internetului. Acești elevi provin din medii dezavantajate: din mediul rural, cu posibilități financiare modeste, elevi cu cerințe educaționale speciale (CES), elevi rromi, elevi instituționalizați, din familii monoparentale și cu părinți plecați în străinătate, dar cu rezultate bune la învățătură în vederea facilitării accesului pe piața muncii. Elevii noștri vor beneficia, pe lângă cursuri de TIC, de ateliere digitale, de seminarii în care se vor familiariza cu principiile Netiquette și vor aprofunda noțiuni de limba engleză corelate cu competențele digitale, atât de necesare în multe profesii”, a precizat directorul colegiului, profesor Ana-Maria Zăloagă.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

„Printre activitățile proiectului nostru se numără implementarea noțiunii de Netiquette în rândul elevilor, elaborarea unui ghid de bune practici care să includă noțiuni de netiquette și utilizarea eficientă a PC-ului în vederea angajării pe piața muncii, organizarea unui concurs online, folosind internetul, elaborarea unui kit de angajare de către fiecare elev. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să reducem fenomenul de violență on-line și off-line, să consolidăm relația părinți-elevi-școală. Ghidul de bune practici va fi promovat la nivel regional și național și actualizat anual, pe o perioadă de minimum cinci ani”, a precizat profesoara Alexandra Ivanciu, coordonatorul echipei de proiect.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0