Prima paginăSocial

Clădirile fostului Club Petrotub ar trebui reabilitate

Clădirile fostului Club Petrotub ar trebui reabilitate

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale de la Roman și cele județene au ajuns la un acord privind preluarea în administrarea Consiliului Județean a unor clădiri ale Clubului Petrotub, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare, prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, Primăria Roman va primi acordul de a face, pe cheltuiala proprie, lucrări de reabilitare la etajul superior al clădirii principale, cea în care funcționează Poliția Locală și Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei.

„Noi dorim să preluăm clădirea Clubului Petrotub la Consiliul Județean Neamț pentru a o reabilita, pentru că știți și dumneavoastră cum arată, să facem un proiect tot prin Compania Națională de Investiții (CNI). Nimeni nu ia din Roman clădirea să o ducă nicăieri! Vrem să o reabilităm, să o punem la punct, după care tot Primăriei vrem să o dăm să o utilizeze, că noi nu avem ce face cu ea. Asta era motivația pentru care dorim să luăm înapoi la Consiliul Județean clădirea, doar că pe moment trebuie să găsim soluții de relocare a celor de acolo. Trebuie să găsim soluții să vedem unde le relocăm. După ce preluăm, noi facem tot proiectul, apoi predăm la CNI clădirea și locația, apoi preluăm înapoi și o dăm înapoi la Primăria Roman să o folosească”, a afirmat joi, la Roman, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

„Am purtat discuții în acest sens și vreau să confirm cele spuse de domnul președinte. Rugămintea mea a fost, totuși, într-o primă etapă, să primim un aviz de reabilitare a etajului I, care care va fi făcută pe cheltuiala Primăriei Roman – și mi-a promis că la următoarea ședință de Consiliu Județean va fi pus un astfel de proiect pe ordinea de zi – și ulterior, împreună, să căutăm soluții pentru relocarea tuturor acelor ONG-uri și instituții din Clubul Petrotub – și aici ne referim doar la acel corp mai nou, să spunem, care într-adevăr necesită intervenții în reabilitare. În momentul în care vom identifica toate acele redistribuiri ale instituțiilor, vor relua discuțiile și fără nicio problemă sunt convins că toți consilierii din Consiliul Județean și Consiliul Local vor oferi votul pentru reabilitarea acestei clădiri”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

Transferul dreptului de administrare asupra clădirilor Clubului Petrotub care adăpostesc acum diferite ONG-uri, partide, instituții publice, Casa Vârstnicilor sau depozitul folosit când se împart alimentele oferite de UE ca sprijin pentru românii defavorizați, de la Consiliul Local Roman la Consiliul Județean, a făcut, în anii trecuți, obiectul mai multor dispute între părți, iar câteva proiecte de hotărâre inițiate în acest sens în Consiliul Județean nu au întrunit votul necesar al consilierilor județeni.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0