CJ Neamț reabilitează Casa Celibidache și pregătește proiecte pentru Spitalul Roman

HomeSocial

CJ Neamț reabilitează Casa Celibidache și pregătește proiecte pentru Spitalul Roman

 

Romanul va primi sprijin de la Consiliul Județean (CJ) Neamț pentru a rezolva două dintre problemele urgente ale municipiului, reabilitarea Casei Celibidache și investițiile de la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Anunțul a fost făcut joi, 19 aprilie, de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, într-o conferință susținută la Roman, la care a participat și primarul Lucian Micu. În cursul dimineții de joi, președintele CJ Neamț Ionel Arsene a vizitat mai multe obiective din Roman pentru care administrația de la Roman a cerut sprijin județean, între care Casa Celibidache și Spitalul Municipal de Urgență Roman.

„Apreciez în mod sincer deschiderea arătată de Consiliul Județean pentru a sprijini obiectivele de larg interes din orașul nostru. Primăria Roman a încercat accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Casei Celibidache, însă, dintr-o eroare absolut birocratică, proiectul nostru a fost respins. Prin discuțiile pe care le-am purtat la nivel administrativ cu domnul președinte Arsene și cu doamnele și domnii consilieri județeni, am convenit că acest obiectiv este unul important pentru Roman și județul Neamț, astfel încât el a fost dat în administrare CJ, pentru a se obține finanțare guvernamentală. Domnul președinte, prezent astăzi la Roman, a și vizitat obiectivul, pentru a-și forma o părere cât mai adecvată asupra investiției. Un al doilea proiect pe care l-am stabilit împreună cu CJ se referă la investițiile în unitatea sanitară de la Roman, care deservește nu doar municipiul, ci și comunele arondate, astfel încât responsabilitatea modernizării și investițiilor în serviciile de sănătate sunt o obligație ce ne aparține tuturor. Așa cum, în trecut, Consiliul Județean a contribuit în a asigura fonduri pentru aparatură, sper ca acest parteneriat să continue și, de la an la an, să asigurăm condiții și servicii medicale cât mai de calitate pentru pacienți, dar și pentru cadrele medicale”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene a afirmat că apreciază „abordarea de a face administrație” a primarului Lucian Micu, că problemele Romanului sunt privite cu mare atenție de CJ Neamț și că va face mereu tot ce trebuie pentru ca și zona Romanului să primească finanțare și ajutorul cuvenit.

„Abordarea domnului primar este una constructivă, am avut discuții foarte bune în ultimele luni și cred că asta se vede în ceea ce facem, și astăzi, și în ultima perioadă. Am fost astăzi și am vizitat un obiectiv foarte important pentru istoria municipiului Roman, Casa Celibidache, un obiectiv pe care noi am înțeles că trebuie să îl finanțăm și să punem umărul la a-l reface. Proiectul va fi depus la Compania Națională de Investiții, valoarea investiției este în jur de un milion și ceva de euro și am convingerea că, într-o perioadă relativ scurtă, Casa Celibidache va fi restaurată și va fi redată romașcanilor, așa cum a fost ea odinioară”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Acesta a făcut referire și la susținerea de care va beneficia Spitalul Municipal de Urgență Romanul de la CJ Neamț. „De asemenea, am avut o vizită de lucru, împreună cu domnul primar Micu, la Spitalul Municipal de Urgență Roman. La rectificarea bugetară, Consiliul Județean Neamț a acordat deja trei miliarde (n.r. – 300.000 de lei noi) pentru Spitalul Municipal din Roman. Finanțările nu se opresc aici, mi-am notat astăzi problemele și nevoile spitalului și cred că, împreună, vom găsi soluții. Am înțeles că este nevoie de extindere la Spitalul Municipal și am convenit astăzi ca, la prima rectificare de buget, municipiul Roman să acorde suma necesară pentru a da drumul la studiul de fezabilitate și să depună acest proiect la Compania Națională de Investiții”, a mai afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0