Prima paginăRoman

„Cineva poate face același lucru pentru copilul tău”

Dimensiune text

Aceasta este credința lui Toni Aileni (foto), asistent medical la Stația de Ambulanță Roman. El este unul din cei care, joi dimineață, au salvat o fetiță de numai 45 de zile, din Băneasa. Toni Aileni, împreună cu alți colegi de la ISU, s-a luptat cu nămeții timp de aproape șase ore, cu gândul la propriii copii.

 

 

Viscolul din ultimele zile, care a blocat circulația în tot județul, a condus la apariția unor situații dramatice. Zeci de pacienți care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost salvați de cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), care au făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la pacienții blocați în zăpadă. Lupta cu nămeții a scos la iveală și caractere adevărate ale unor oameni obișnuiți care, în situații neobișnuite, și nu numai, fac din salvarea semenilor un mod de viață. Este și cazul asistentului medical Toni Aileni, de la Stația de Ambulanță Roman. Acesta a fost unul din salvatorii care, joi dimineață, pe un viscol cumplit, au ajuns la Băneasa și au salvat o fetiță în vârstă de numai 45 de zile.
Mă întorceam de la o altă urgență pe care am avut-o în Cordun, când s-a primit apelul. În jurul orei 5 dimineață, am pornit spre Băneasa, pentru a aduce la secția Pediatrie o fetiță de doar 45 de zile, cu boală diareică acută. La o asemenea vârstă, această boală poate avea consecințe foarte grave, putând duce chiar și la deces. În localitatea Crăiești, ambulanța nu a mai putut înainta, astfel că ne-am deplasat cu atuoșenilata pusă la dispozție de ISU. A fost cumplit. După ce am ieșit din Giugeni, a început chinul. Era foarte frig, nu aveam lumină, din cauza viscolului nu se vedea nimic, nu aveam nici un punct de reper. Totul era doar un câmp deschis. Toată intervenția a durat șase ore„, a povestit Toni Aileni.

Potrivit acestuia, deși nu e prima oară când s-a luptat cu nămeții, este prima oară când s-a confruntat cu un astfel de caz. Fiind  tatăl unei fetițe, elevă în clasa a II-a, Toni Ailenie spune că, în momentele acelea, primul gând zboară la copii. „Ca părinte, este normal ca primul tău gând să se îndrepte către copilul tău. În astfel de momente, te gândești că cineva poate face același lucru pentru copilul tău. Am avut noroc de faptul că, încă de la plecare, din stație ni s-a dat o pernuță termică și folie izotermă. Peste tot, vântul spulbera zăpada și nu vedeam nimic în fața ochilor. Ceea ce m-a surprins a fost că fetița a dormit pe toată durata intervenției, semn că nu a fost afectată de frig. În cele din urmă, am ajuns cu bine la secția Pediatrie. Până la urmă, asta e datoria noastră, indiferent de vreme„, a mai afirmat Toni Aileni.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • popa florin 8 ani

    STIMA SI RESPECT!!!