Cine sunt „Pompierul de onoare” și „Salvatorul de onoare” ai județului Neamț

HomeSocial

Cine sunt „Pompierul de onoare” și „Salvatorul de onoare” ai județului Neamț

 

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 7 martie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț i-au prezentat pe cei doi pompieri care au primit distincția de „Pompier de onoare al judeţului Neamţ” și de „Salvator de onoare al judeţului Neamţ” pentru anul 2018.

Cei doi pompieri au primit aceste aprecieri într-un cadru festiv, cu ocazia ședinței de bilanț a ISU Neamț desfășurată la începutul lunii trecute. Cu acea ocazie, subprefectul Nicolae Doru Ungureanu a acordat insigna onorifică de „Pompierul de onoare al judeţului Neamţ” maiorului Mihai Bogdan Burdulea, comandant al Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Adrian Diaconu, a acordat insigna onorifică de „Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ” pentru plutonier adjutant Mario Ciprian Grecu, subofiţer operativ principal (şi scafandru autonom) la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, pentru activitatea din anul 2018.

„Pompierul de onoare al judeţului Neamţ”

„Pompierul de onoare al judeţului Neamţ”, maiorul Mihai Bogdan Burdulea, este comandant de detaşament în cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ. Conform ISU Neamț, ofițerul are o ţinută morală ireproşabilă, iar calificativele anuale primite de acesta în perioada 2012 – 2017 au fost de „Foarte bun”.

În cursul anului 2018, maiorul Mihai Bogdan Burdulea s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite la intervenția în următoarele misiuni: incendiu la hala industrială din Tîrgu Neamţ (19 ianuarie 2018), intervenție de descarcerare în comuna Vânători-Neamţ (3 februarie 2018), incendiu la o moară în comuna Petricani (5 iunie 2018), incendiul de la Piaţa Centrală Tîrgu Neamţ (17 iulie 2018), salvarea de persoane (o femeie şi doi copii) surprinse de viitură din localitate Borca (30 iunie 2018). Maiorul Burdulea a condus acţiunile de intervenţie pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase – inundaţii, din lunile iunie şi iulie 2018, pe raza localităţilor Borca, Farcaşa, Poiana Teiului şi Pipirig. De asemenea, a participat la intervenţiile la care a fost declanşat „Panul Roşu de intervenţie” ca urmare a producerii următoarelor situaţii de urgenţă: degajarea microbuzului din canalul Bistriţa (în urma unui accident soldat cu nouă victime), salvare persoane din staţiunea Durău, ca urmare a ruperii unei balustrade (din care au rezultat 15 victime). Tot el a condus pregătirea lotului sportiv al ISU Neamț pentru participarea la faza finală a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Maiorul Mihai Bogdan Burdulea

Maiorul Mihai Bogdan Burdulea

 

„Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ”

„Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ” pentru anul 2018, plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu, este subofiţer operativ principal şi scafandru autonom în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Conform ISU Neamț, subofiţerul are o ţinută morală ireproşabilă, iar în perioada 2012 – 2017 a avut calificativul anual „Foarte bun”.

În cursul anului 2018, plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite la intervenția în următoarele misiuni: degajarea persoanelor aflate într-un autovehicul care a ieşit de pe carosabil şi s-a scufundat în canalul râului Bistriţa, pe teritoriul localităţii Vaduri, în luna aprilie 2018; degajarea unei persoane înecate în lacul Izvorul Muntelui, în localitatea Chiriţeni (16 august 2018) – misiunea a presupus intervenţia la peste 12 metri adâncime; degajarea unei persoane înecate în râul Siret, în municipiul Roman (16 august 2018); degajarea unei persoane înecate în râul Moldova, în municipiul Roman (4 iulie 2018); misiune de recuperare a epavei unui avion, Bacău (17 iulie 2018).

Plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu

Plutonierul adjutant Mario Ciprian Grecu

 

 

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0