Prima paginăActualitateRoman

Cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor

Dimensiune text

Romaşcanul Cristian Bîrzu a fost condamnat, luni, 2 februarie, de Tribunalul Neamţ, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Fapta a avut loc în februarie 2013, când victima, un bărbat de 42 de ani, a fost înjunghiată în zona gâtului. Bărbatul coborâse din apartamentul său pentru a lua medicamente de la o farmacie din apropierea blocului. În momentul în care a ajuns într-un gang, aflat în laterala blocului, acesta a fost lovit în zona gâtului, cu un cuţit, de fostul prieten al iubitei sale.

Agresorul, în vârstă de 37 de ani, ar fi vrut, de fapt să vorbească cu fosta iubită, dar l-a văzut pe actualul partener al femeii şi şi-a îndreptat furia împotriva acestuia. Imediat după incident, victima s-a suit într-un taxi şi s-a deplasat la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, pentru a primi îngrijiri medicale.

Agresorul nu este la prima întâlnire cu justiţia. Cristian Bîrzu a fost condamnat, în 2007, la şapte ani de închisoare pentru proxenetism, trafic de minori şi de persoane, lipsire de libertate, vătămare corporală şi complicitate la viol şi tâlhărie. El a promis mai multor tinere că se va căsători cu ele, dar fetele ajungeau să se prostitueze. În 2008, autorităţile din Germania au emis un mandat de arestare pe numele său, fiind suspectat că a participat la o tâlhărie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0